Friday, 27 September 2013

Latihan Amali 1 ~Penerbitan Elektronik ~


Assalamualaikum dan selamat petang semua kawan2 blogku....Rase dah lame aku tak buka blog nie, sunyi sepi jek kan.. Maklum lar sejak kebelakangan nie aku sibuk sikit dengan buka semester baru nie, banyak bende yang nak kne selesaikan dengan Add Drop Subjectnyer, kelas lagi, ngan subjek sem nie memang boleh dikatekan berat lar jugak, tapi aku kene hadapinya. Bak kate orang-orang tua dulu lar kan, "berakit-rakit ke hulu, berenang-renang ke tepian, Bersakit-sakit dahulu, bersenang-senang kemudian".. Insyallah...Moga2 dipermudahkan segala urusan aku di UPSI nie.. Sebenarnya bukan topik nie yang aku nak share ngan korang semua, aku nak cite cikit jek pasal salah satu subjek yang aku ambik sem nie, leh dikatekan agak menarik dan aku suke sebab kene dengan kos yang aku ambik.. Kelab Penerbitan Elektronik nie sememangnya semua orang tahu content pembelajaran kan.. 

Subjek nie memang mudah sebabnya just guna software Adobe Photoshop jek, edit2 cikit dah jadi.. Last week , Dr.Che Soh bagi tugasan setiap orang perlu buat lebih kurang poster berkenaan kesihatan, dan aku nie tak tahu nak buat cm ne kan, aku edit2 cikit, letak baground, bg warna2 cikit, dan dapat hasilnya...Comel lar jugak kan, sebabnyer dah tak de idea sangat..hehehe.. Insyallah akan datang aku akan pertingkatkan lagi kreativiti aku nie, heheeee....

No comments:

Post a Comment